HjemLogg inn

Sier USA hopp gjør mediene i Norge nettopp det

onsdag, mars 14th, 2012 klokken 15:16.

Den norske propagandavirksomheten NTB (Not To Believe) er det norske regimets primære talerør og naturligvis pappgøye-gjentar de nærmest ordrett  alt av propaganda som Norge sine NATO-partnere, og særlig USA, vil ha folk flest til å tro.

I går kunne vi se en NTB-»nyhet» om «råvarestrid» hos en rekke norske medier. Her er ett eksempel fra Norges Handels og Sjøfartstidende AS (dagensit.no):

Råvarestrid kan ramme tekno-sultne forbrukere

Storprodusenten Kina begrenser eksporten av jordmetaller som brukes i mobiltelefoner og nettbrett.

Samme overskrift fra E24 Næringsliv A/S:

Råvarestrid kan ramme din neste mobil

Kina begrenser jordmetall-eksport

Høres det ut som om dette er noe nytt som Kina begynte med nå samtidig som denne nyheten kom?

Kina har hatt samme eksportkvote for jordmetaller de seneste årene. I går holdt USA sin diktator en tale om hvordan dette visstnok truer amerikanske jobber i forbindelse med at EU, Japan og USA klaget Kina inn til WTO. Denne klagen er ny, eksportkvotene er de samme.

Kina sier de ønsker å begrense produksjonen av miljøhensyn, hvilket er en god unnskyldning: Produksjon av jordmetallene det er snakk om er ekstremt miljøfarlig. Ellers er det verd å nevne at selv om Kina nå står for over 90% av produksjonen så har de kun 37% av reservene. 63% ligger utenfor. USA, EU og Japan kan faktisk produsere dette selv – om de vil gjøre det og ta de miljøskadene det medfører.

Det jeg synes er mest banalt med denne ikke-nyheten er måten mediene i Norge fremstiller den på. Det høres veldig ut som om dette er noe nytt.

Hvorfor skulle Kina sine eksportkvoter plutselig begynne å «ramme tekno-sultne forbrukere» når Kinas eksportkvote har vært omtrent lik de seneste årene?

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

marty

salmebloggeren

Kansel
479
Einkvan
5635
highheelse
5631
giooebbes
oyvinds.trykker.com/Login