HjemLogg inn

22 EU-land har signert ACTA-traktaten

lørdag, januar 28th, 2012 klokken 07:30.
flag_mickey_150

22 medlemmer av EU signerte torsdag den frihetsberøvende ACTA-avtalen i Tokyo. ACTA er en internasjonal «handelsavtale» fremforhandlet i hemmelighet mellom EU, USA, Japan, Canada, Sør-Korea, Australia og en håndfull andre land. ACTA er kort for Anti-Counterfeiting Trade Agreement og målet med avtalen er å legge lenker på folk flest under påskudd av ett ønske om å håndheve opphavsrettslovgivningen samt bekjempelse av forfalskede varer. Avtalen gjør mye mer enn det.

Acta ble fremforhandlet i hemmelighet. EU sin ACTA «rapportør» Kader Arif trakk seg da EU-landene signerte avtalen med følgende kommentar (oversettelser):

”I want to denounce in the strongest possible manner the entire process that led to the signature of this agreement: no inclusion of civil society organisations, a lack of transparency from the start of the negotiations, repeated postponing of the signature of the text without an explanation being ever given, exclusion of the EU Parliament’s demands that were expressed on several occasions in our assembly.”

“As rapporteur of this text, I have faced never-before-seen manoeuvres from the right wing of this Parliament to impose a rushed calendar before public opinion could be alerted, thus depriving the Parliament of its right to expression and of the tools at its disposal to convey citizens’ legitimate demands.”

“Everyone knows the ACTA agreement is problematic, whether it is its impact on civil liberties, the way it makes Internet access providers liable, its consequences on generic drugs manufacturing, or how little protection it gives to our geographical indications.”

This agreement might have major consequences on citizens’ lives, and still, everything is being done to prevent the European Parliament from having its say in this matter. That is why today, as I release this report for which I was in charge, I want to send a strong signal and alert the public opinion about this unacceptable situation. I will not take part in this masquerade.”

ACTA vil få store konsekvenser for folk flest og både folket og EU-parlamentet blir holdt i uvitenhet.

Avtalen handler om økt kontroll med livene våre. Det virker nesten som om de brukte boken 1984 som mal for denne avtalen. ACTA vil gi oss økt sensur på Internett, innholdsfiltre og overvåkning. Avtalen vil også begrense tilgangen på livsviktige legemidler. Doktor Michelle Childs fra Leger uten grenser hadde følgende å si om det:

«We are in danger of ending up with the worst of both worlds, pushing IP rules, which are very effective at stopping access to life-saving drugs but are very bad at stopping or preventing fake drugs.»

ACTA er ett viktig steg i elitens marsj mot en global fascistisk super-stat. Avtalen er muligens enda verre enn SOPA, og avtalen er mye mer omfattende.

ACTA kan fortsatt stoppes. Alle medlemslandene i EU må fortsatt vedta avtalen i sine lokale regjeringer. Så må avtalen godkjennes av EU-parlamentet. Det er fortsatt mulig å stoppe ACTA. Aktivisme er nødvendig. Det er mye vi alle kan gjøre for å stoppe ACTA.

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

Kansel

salmebloggeren
479
Einkvan
404
difference
239
elisabeth
1159
hjerleid
oyvinds.trykker.com/Login