HjemLogg inn

TV gjør deg dum i hodet

tirsdag, januar 17th, 2012 klokken 23:08.
sheep

Da jeg gikk kveldstur idag så jeg som vanlig haugevis av hjem med blinkende blått lys fra en firkantet propagandaboks i vinduene. Som vanlig så jeg ingen mennesker på vei til skogen, og som vanlig som jeg ingen mennesker i skogen. Alle satt tydeligvis hjemme og lot seg hypnotisere foran TV-apparatet.

Folk flest synes dette er helt normalt og helt flott. Jeg synes det er direkte trist. Jeg har ikke TV, og jeg liker TV så dårlig at jeg prøver å unngå å være for lenge på besøk hos mennesker som bare ha TV-apparatet stående på til enhver tid.

TV er ikke bra for deg

Mengden solid forskning som klart viser at TV gjør deg dum i hodet er enorm og kan ikke fornektes. Barn er særlig utsatt. Det er ett klart forhold mellom IQ og TV-titting i ung alder. Jo mer TV, jo lavere IQ. Også småbarn blir skadet om de blir utsatt for TV. Konsentrasjonsvansker, lavere IQ og overvekt er vanlige bieffekter. Barn under tre år bør aldri utsettes for TV.

TV er heller ikke bra for voksne, voksne mennesker blir også dummere og mer passive av å se TV. TV er for idioter, hvis du ikke er en idiot når du begynner å se på TV så blir du det raskt om du gjør det regelmessig.

Én undersøkelse konkluderte med at en time foran TV’n forkorter livet med 22 minutter. I tillegg mister man den sløste timen som kunne vært brukt til å gjøre noe annet.

Vurder alterantivene

Hvis du ser blant det store flertallet som ser på TV så bør du absolutt vurdere alternativene. TV-apparat har en av-knapp. Bøker er ett godt alternativ. Internett er ett annet godt alternativ. Internett er ett interaktivt medium som krever engasjement og tankevirksomhet. Internett har de samme farene som TV når det gjelder overvekt og forvitring av kroppen, så det er verd å kombinere det alternativet med ett annen godt alternativ: Gå ut, gjerne ut i skog og mark. Det store utendørs inneholder mye som er mer interessant enn det de viser på TV.

En kommentar til TV gjør deg dum i hodet

 1. Henrik Hynne sier:

  Tv er gøy og lærerikt. I skogen er det jo ingenting. Du er sprø :P :)

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

marty

salmebloggeren

Kansel
479
Einkvan
5635
highheelse
5631
giooebbes
oyvinds.trykker.com/Login