HjemLogg inn

Dinosaurmediene vil ha betalt for syndikering av innhold: Skyter seg selv i foten (igjen)

fredag, januar 6th, 2012 klokken 14:08.
mainstream_media

Nettsteder som ikke gjør mer enn å samle innhold fra andre nettsteder har blitt en populær del av Internett. Hvis du vil ha en oversikt over nyhetsbildet kan du ta en tur innom ABC Overblikk eller Google News istedet for å besøke nettstedene til tyve døende dinosaur-aviser for å se hva som skjer der. Hvis du foretrekker blogger fremfor en bisarr blanding av løgn, underholdning og propaganda kan du besøke blogglisten eller bloggoversikten for å få ett overblikk over hva norske bloggere skriver om.

Vil ha betalt

Nå har Associated Press (AP) og 28 andre døende mediegrupper lansert ett prosjekt de kaller NewsRight. Målet er å få alle som videreformidler overskrifter fra nettstedene deres til å betale for dette «privilegiet».

I USA faller dette helt klart under «fair use» og i Norge er slik bruk helt klart en del av sitatretten. De døende mediene tror likevel at de kan bruke markedsmakten sin til å tvinge Google og andre som syr sammen samlesider med nyheter til å betale.

En historie fra Belgia

En organisasjon for aviser og medier i Belgia ved navn Copiepresse synes det var for ille at Google lenket til medienes nettsteder uten å betale for dette «privilegiet». De gikk til sak mot Google i 2006. Fem år senere vant de.

Gitt valget mellom å betale for å lenke eller ikke lenke til disse mediene valgte Google å ikke lenke til disse mediene.

To måneder senere ombestemte Copiepresse og mediene i Belgia seg og ga Google «tillatelse» til å lenke til dem.

Jeg og alle andre som skriver på Internett får 98% av trafikken fra Google. Det er sjelden lurt å bite hånden som mater deg.

Jeg håper de lager bråk

Hvis AP, Routers, New York Times, Washington Post og resten av de døende mediene bak NewsRight legger stort press på Google og andre som videreformidler overskriftene deres så vil det sannsynligvis resultere i at disse tjenestene ganske enkelt fjerner dem fra oversikten sin. Hvis det skjer så vil det blir det en stor seier for ytringsfriheten. Blogger og nyhetstjenester med reelle nyheter av viktighet, som Infowars, Drudge Report og ZeroHedge, ville da fått mye mer oppmerksomhet enn det de alternative nyhetsmediene får idag.

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

salmebloggeren
479
Einkvan
5635
highheelse
5631
giooebbes

Kansel
1159
hjerleid
oyvinds.trykker.com/Login