HjemLogg inn

To nye videofilmer i HTML5 ogv-format

mandag, desember 19th, 2011 klokken 12:27.
html5

Nå har jeg konvertert to av videofilmene som jeg har liggende under video-sidene i bloggen min til HTML5-formatet Ogg Theora (ogv).

HTML5-standaren plages forsatt av en formatkrig, de store multinasjonale bedriftene nekter å støtte Ogg Theora i sine nettlesere. De som lager frie nettlesere kan ikke støtte det patenterte MP4 formatet i sine nettlesere. De multinasjonale bedriftene kan støtte frie format, men de velger å ikke gjøre det.

Jeg synes det er like greit å bare publisere video i det frie Ogg Theora formatet. Det er visstnok ikke lov å bruke de Linux-verktøyene som finnes for å lage MP4 videofiler, og de som ikke får sett videoene jeg legger ut fordi de bruker Internet Explorer eller Safari kan igrunn takke seg selv.

9/11: The Great Illusion og Am I Paranoid? kan nå sees uten å ha Adobes Flash installert ved å gå hit. Jeg kommer til å konvertere resten av videoene som idag kun kan sees om man har flash installert etterhvert. Ffmpeg2theora bruker noen timer på å konvertere video, og det å laste opp en 7-800 MB stor videofil er ikke akkurat fort gjort, så det vil nok ta litt tid..

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

marty

salmebloggeren

Kansel
479
Einkvan
5635
highheelse
5631
giooebbes
oyvinds.trykker.com/Login