HjemLogg inn

«Toolbars» fra helvete

tirsdag, november 29th, 2011 klokken 14:27.
xpspyware

«Dataen min har slått seg helt vrang, og jeg kommer ikke inn på Facebook og messenger bare tuller» sa naboen min da hun ringte da jeg hadde tenkt å sette meg ned og spise lunsj.

Naturligvis tuslet jeg bort for å se hva som var galt. Da jeg åpnet Internet Explorer, som hun av en eller annen grunn liker bedre enn Firefox og Google Chrome, ble jeg møtt av ett nettleservindu med to tonn ulike verktøylinjer for «Sweet IM», «Ask», «Bandoo» og gudene vet hva. MSN hadde ett tilsvarende lass med hestemøkk. Da jeg skrev i samtalevinduet og sendte ble det jeg skrev gjort om til merkelige kryptiske tall.

Jeg rotet meg inn i det latterlige kontrollpanelet til dette Windows-greiene og begynte å avinstallere møl. Jeg fjernet toolbar etter toolbar og alt annet som antydet at det enten krøllet med MSN eller Internet Explorer. Det ordnet susen og vips så fungerte alt så godt som det kan fungere på dette Windows-greiene.

Mens jeg var igang så jeg igjennom hva annet som var installert på maskinen. Jeg fjernet en prøveversjon av Microsoft Office og installerte LibreOffice, jeg fjernet Norton Antivirus Trial, jeg fjernet haugevis av ulikt verdiløst skrot fra HP som de tydeligvis installerer på maskinene de selger og tiden gikk.

Noe av søpla som lå på maskinen var ting hun hadde klart å installere helt selv, men storparten av tull og tøys som fulgte med fra fabrikk. Det er tydeligvis veldig vanlig å gi kundene prøveversjoner, søppelprogram og dritt «på kjøpet». Slikt er ikke noe problem for meg, jeg kunne lett fjernet møkka fra min datamaskin om jeg hadde brukt dette Windows-greiene. For folk flest er det tydeligvis veldig bry, og flertallet har ingen anelse hvordan de fjerner ett Windows-program fra maskinen sin. Det er godt det er lov å spørre andre.

Hver gang jeg ser en Windows-datamaskin stiller jeg meg det samme enkle spørsmålet: Hvordan i alle dager har det seg at folk ønsker å bruke dette makkverket når det finnes ypperlige GNU/Linux distribusjoner som Debian og Ubuntu som man kan installere helt gratis? Er det noen som vet?

En kommentar til «Toolbars» fra helvete

 1. benefits sier:

  Det var ikke reint få «toolbarer» som var på skjermen, men godt at du hjelper folk ut av knipen – dataverden er ikke enkel når man sier ja til alt!:o)

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

Kansel

salmebloggeren
479
Einkvan
404
difference
239
elisabeth
1159
hjerleid
oyvinds.trykker.com/Login