HjemLogg inn

Norske pass – nå også med fingeravtrykk

tirsdag, april 6th, 2010 klokken 05:30.

I slutten av mars fikk jeg ett splitter nytt norsk pass som bevis på mitt norske statsborgerskap. Nå er det allerede utdatert på sett og vis. Fra og med idag må alle som søker om norsk pass avgi fingeravtrykk som blant annet vil bli lagret i en ny type "elektroniske pass".

Kravet er selvfølgelig noe som kommer ovenifra overformynderiet EU og unnskyldningen norges primære propagandakanal NTB kjører gjennom talerør som Verdens Gang og Hegnar.no er naturligvis at dette på en eller annen måte "gjør passene sikrere" og også "gjøre det vanskeligere å forfalske pass".

Og hva er egentlig motivet?

Tyranniske regimer har alltid ønsket stadig mer kontroll over sine borgere og hverken EU eller Norge er særlig annerledes. Det er sannsynligvis nok av dem innen både politikk og politi som har tenkt at "Så kjekt det hadde vært om vi hadde hatt en stor database med alles fingeravtrykk og DNA! Da kunne vi tatt mange forbrytere, da!". Og slik ble det.

Hva den offisielle norske historien vedrørende hva som skjer med alle disse fingeravtrykkene som nå skal innkreves av alle pass-søkere er per i dag er mindre viktig. Om ikke lenge har vi en stor fin EU-database, som naturligvis inkluderer Norge, med alles fingeravtrykk.

Det er bare ett tidsspørsmål før alles avtrykk er i databasen. Nå er det jo ikke lenger særlig valgfritt. Enten må du la være å reise, eller så må du avgi fingeravtrykk.

Jeg synes dette er godt og skrekkelig eksempel på hvor totalitært Norge, og vesten generelt, har blitt etter USAs NATO-godkjente falsk-falgg terroraksjon 11. september 2001.

Det var kanskje ikke så dumt å få nytt pass rett før innføringen av de nye elektroniske passene. Det er bare USA som ikke tar imot de gamle, og det landet holder jeg meg lang unna. Men om 10 år må jeg ha ett nytt, og da må jeg godta å avgi fingeravtrykk – enten jeg vil eller ikke.

En kommentar til Norske pass – nå også med fingeravtrykk

 1. Robin Hood sier:

  Vi for håpe menneskene i Norge har kommet til vettet og forbyr denne loven eller forandrer den til det gamle..
  Må selv ha nytt pass neste år..hva skal jeg gjøre mon tro? Gå til et annet land hehe..

Kom med en kommentar

E-postadressen din blir ikke publisert. Felter merket med * må fylles ut.

Optionally add an image (JPEG only)

*
Bevis at du skrev noe gjennomtenkt ved å skrive inn bokstavene i bildet. Trykk her for annen tekst.
Anti-spam image

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 • OHP
  Legg merke til 100kg benk-action til venstre i videoen..
  Les hele saken...
 • Under hundre kroner literen for bensin er BILLIG
  Idag ville folk flest bli svært opprørt over en bensinpris på 25 kroner literen. Sett i historisk perspektiv vil dagens bensinpris og også bensinpriser på 25 kroner og oppover fremstå som billig og "nesten gratis".
  Les hele saken...
 • Amaryllis
  To naboer ga meg en Amaryllis til jul. Slik så den ut 3. Januar. Nå er den ferdig med å blomstre og bladene har vokst ganske så mye: Jeg synes Amaryllis er
  Les hele saken...
trykker.com | Tilfeldig Blogg | Login | Få din egen blogg | ^^^
Nylig oppdaterte blogger

Kansel

salmebloggeren
479
Einkvan
404
difference
239
elisabeth
1159
hjerleid
oyvinds.trykker.com/Login